Hirdetés

Ezzel a hülyebiztos mintával garantáltan nem tudod elrontani a processzor pasztázást



|

Mindegy, hogy Intel vagy AMD processzort használsz, az egyenletes borítás garantált.

Hirdetés

A hőpaszta felapplikálás már-már hitvallás kérdése a PC építők táborában. Vannak, akik a borsószem méretű pöttyre, mások a százalék jelre, megint mások a saját kezű szétkenésre esküsznek. Vannak, akik szektákba tömörülnek, és hangosan kritizálnak mindenkit az interneten, aki esetleg máshogy csinálja, mert szerintük kizárólag az ő módszerük működik, és a többiek nem értenek hozzá.

Ezt az évtizedes ellentétek hivatott feloldani az X-Apply sablonja, ami annyira hülyebiztos, hogy még a teljesen kezdők is tökéletesen fel tudják pasztázni a saját processzorukat. A gépépítésben rutinosak tudják, hogy a túl kevés paszta rontja a hőelvezetést, a túl sok pedig kifolyik a hűtő alól, és akár komolyabb károkat is okozhat az alaplapban.

Hirdetés

Az ötlet az Igor's Lab weboldal egyik rajongójától jött, aki Igor Wallossek segítségével és egy nagyipari fóliázó géppel már el is kezdte gyártani a sablont.

Használata pofonegyszerű: csak rárakjuk a műanyagot a processzorra, szétkenjük egy spatulával a pasztát, végül pedig lehúzzuk a fóliát. Így garantáltan a tökéletes mennyiségű anyag kerül fel a procira, ami egyenletesen fog eloszlani a felületen.

A tesztek alapján néhány fokkal javulhat is hőelvezetés, de a lényeg nem ezen, hanem a termék hülyebiztosságán van. Az X-Apply még nem került kereskedelmi forgalomba, de ha megérkezik, akkor inteles és AMD-s változatban is kapható lesz.

Te mit gondolsz róla?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.